Do.1 april Razende Roeland raast weer live net voor de klok!

Razende Roeland raast weer live net voor de klok!

Donderdagavond 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine en deze avond mag het weer live want de klok is een uur verzet dus het is een uurtje later avond. Heerlijk toch?

Deze avond is het weer lekkere muziek van uit de hele wereld. Er is plaat op de lijst voor Frozen Crown, Overdrivers en Screamking.

Screamking is een Amerikaanse hybrid metalband uit Noordwest-Indiana. Ze maakten hun debuut op 23 oktober 2011 in South Bend, Indiana. De band opende voor Canadian Metal Legends Anvil in Club Landing. ScreamKing heeft het podium gedeeld met Metal-acts: Anvil, Raven, DSG (David Shankle Group), Metal Church, Ross the Boss, Sanctuary en Helstar enz …

Gedurende 2012 bracht de band het jaar door met het schrijven van materiaal voor hun eerste onderneming en ging naar Divine Underground Studios. De band nam en produceerde hun eerste volledige album getiteld “Evilibrium”. Gemasterd door Jon Scrip van Massive Mastering. De band bracht hun eerste officiële muziekvideo uit, voor het nummer “Deathwitch”. Het album bevatte een speciaal gastoptreden van Dave Shankle, (Manowar, DSG), op de track “Into the Never”. De albumhoes is ontworpen door Ciao Caldas van Cadies Art Graphics uit Brazilië. In 2017 werd hun tweede volledige album, “Tyranny of the Sea”, uitgebracht. Opgenomen in Divine Underground Studios, geschreven, gemixt en geproduceerd door Rafael Hernandez en Joe Lawson. Gemastered door Jon Scrip van Massive Mastering en met artwork van de legendarische kunstenaar Drake Mefestta uit Chicago. Het derde volledige album van de band, “Thee Indomitable Spirit”, zal begin 2021 verschijnen. Dit is het meest verwachte album van de band sinds hun formatie. Opgenomen in Divine Underground Studios, geschreven, gemixt, geproduceerd en gemasterd door Rafael Hernandez en Joe Lawson met artwork van Drake Mefestta.

Ook is er muziek van Dangerous times fort he Death, Sirenia en we hebben de nieuwste plaat Suzie Quatro.

Suzi Quatro, artiestennaam van Susan Kay Quatrocchio, is een Amerikaanse zangeres, basgitariste, radiopersoonlijkheid en actrice. Ze is vooral bekend geworden als glamrockartiest en had in de jaren zeventig veel succes in Europa, Australië en Japan en verkocht wereldwijd 55 miljoen platen.

Het moet een heel speciale release worden die Suzi Quatro met trots heeft aangekondigd: “The Devil In Me” Is het beste album in mijn carrière tot nu toe! ” De Amerikaanse rockzanger zou dergelijke superlatieven immers nauwelijks lichtvaardig uitspreken. Suzi’s enthousiasme voor haar nieuwste aanbod heeft vele redenen, twaalf om precies te zijn. Omdat The Devil In Mec bestaat uit precies een dozijn nummers, elk van hen – van de openingstrack en titelsong tot de laatste ‘Motor City Riders’ – een echt hoogtepunt. De redenen voor Suzi’s opmerkelijke creatieve explosie: enerzijds de lockdown, die haar van haar gebruikelijke tourleven in het voorjaar van 2020 afhield, en anderzijds een andere samenwerking met haar zoon Richard Tuckey, die al buitengewoon goed had uitgepakt op haar voorgangeralbum No control. Suzi: “Vanaf het voorjaar van 2020 waren bijna honderd van mijn shows afgelast en Richard zou ook met zijn band op tour zijn geweest als niet alle concerten waren afgelast of uitgesteld. Dus zei ik tegen hem: ‘We moeten het meeste uit onze vrije tijd halen, nieuw materiaal schrijven en ons laten inspireren door de dingen die er momenteel in de wereld gebeuren.’ Ik wist al dat Richard en ik een briljant team vormen. , No Control was tenslotte een groot succes en een heel bijzondere opname voor ons. Hoewel ik nooit had gedacht dat we het zouden kunnen overtreffen. Maar iedereen die The Devil In Me heeft gehoord en alle mensen die aan het vorige album hebben meegewerkt, hebben ons verteld: ‘Dit album is nog sterker!’ Het album presenteert Suzi’s volledige scala aan muzikale diversiteit plus een aantal verrassingen. Van rocknummers als ‘The Devil In Me’, ‘Get Outta Jail’, ‘Motorcity Riders’ en ‘Hey Queenie’ tot vrij ongebruikelijke nummers zoals het op pubsfeer geïnspireerde ‘Loves Gone Bad’ met zijn intieme sfeer of ‘In The Dark ‘dat wordt begeleid door elegante piano en provocerende saxofoonklanken. Suzi presenteert zichzelf vanuit een hele reeks verschillende aspecten. “Richard wilde dat dit album een doorlopende lijn had, zodat je elk nummer kon opnemen, en het paste gewoon… hij zei ook dat hij wilde dat dit album net zo belangrijk en grensverleggend zou worden als mijn eerste. Dus zo hebben we dit project benaderd, en dat is wat we hebben bereikt. “

Verder is er nog één open plek op de lijst, nu ben ik heel blij dat ik weer live mag, dus geef ik de keuze aan jou, mijn luisteraar. Geef aan mij door welke rock/metal plaat je wilt horen. De plaat moet tussen de 3 à 4 minuten duren om er zeker van te zijn dat ik hem helemaal kan draaien. Je hebt tot 1 april 2021, 19.00 uur de tijd. Dan kies ik er één! Alle andere platen komen in de komende maand zeker weten voorbij.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*